четвер, 18 жовтня 2018 15:21

США пропонує Україні нові військові кораблі - ЗМІ

США пропонує Україні нові військові кораблі - ЗМІ
У 2000-х роках на цих кораблях проходили стажування українські військові моряки та 25 березня 2009 року до Севастополя заходив фрегат цього типу – USS Klakring (FFG-42) / фото: УМП

Керівництво США направило через військового аташе посольства Сполучених Штатів Америки листа на адресу Міністерства оборони України щодо надання військово-технічної допомоги Збройним силам України, у тому числі для Військово-морських сил ЗС України.

У числі запропонованого розглядається питання щодо отримання фрегатів типу "Oliver Hazard Perry", які знаходяться у розпорядженні ВМС США, пише Український мілітарний портал.

Вони можуть бути передані в рамках програми "Надлишкове майно".

Зазначені кораблі можуть значно підвищити обороноздатність ЗС України на Чорноморському та Азовському театрі військових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В умілих руках дуже ефективні" - віце-адмірал США про катери для України

Фрегати типу "Oliver Hazard Perry" будувались впродовж 1975–2004-х. Загалом було побудовано 71 фрегатів на верфях у США, Іспанії, Австралії та Тайваню. Розроблялись як ракетні фрегати, що озброювались пусковими Mk 13 для зенітних керованих ракет SM-1MR і протикорабельними ракетами Harpoon. У зв'язку із зняттям з озброєння США ракет SM-1 2003-го ці пускові були демонтовані на фрегатах ВМФ США.

Зараз, окрім США, перебувають на озброєнні флотів 8 флотів.

28 вересня Україна на військово-морській базі у Балтіморі отримала 2 патрульних катери типу Island від Берегової охорони США.

Зараз ви читаєте новину «США пропонує Україні нові військові кораблі - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі