вівторок, 28 лютого 2023 11:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Спробують розвернутися на двох плацдармах – Костенко про масштабний наступ росіян

Спробують розвернутися на двох плацдармах – Костенко про масштабний наступ росіян
Нардеп Роман Костенко розповів, з яких напрямів ЗСУ очікують на наступ окупантів. Фото: facebook.com/kostenko.roman83

Російські окупанти, найімовірніше, наступатимуть навесні із кількох напрямків.

Найбільше планують розвернутись на Донецькому та Запорізькому плацдармах, розповів секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Навесні ми побачимо масштабніші наступи із застосуванням більшої кількості озброєння, техніки. Противник розраховує на весняну кампанію, щоб розвернутися більше на Донецькому та Запорізькому напрямках", – сказав військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики США оцінили перспективи РФ повторити широкомасштабне вторгнення

На думку Костенка, в окупантів все ще постає завдання захопити сухопутний коридор у Крим, тобто все Лівобережжя України.

"Вони хочуть будь-якої мети досягти – ось Донецька, Луганська область. Паралельно це буде Запорізьке та ще два напрями. На нашу думку, – допоміжні удари у Сумській чи Харківській областях", – додав нардеп.

10 лютого генсек НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що повторний російський наступ в Україні вже почався. Президент Володимир Зеленський підтвердив, що новий наступ Росії вже розпочався.

Російська армія від оборони перейшла до атаки на всьому східному фронті. Окупанти атакують у районі Купʼянська на Харківщині й по всій лінії фронту в Луганській та Донецькій областях.

Це можна назвати тим масштабним наступом Росії, про який попереджали й в Україні, і на Заході. Але поки успіхів він не приніс. Окупанти просуваються майже на всіх напрямках, але дуже повільно і втрачають багато піхоти та бронетехніки.

Зараз ви читаєте новину «Спробують розвернутися на двох плацдармах – Костенко про масштабний наступ росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі