середа, 07 серпня 2024 08:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Шойгу перебільшив успіхи РФ у війні - ISW

Шойгу перебільшив успіхи РФ у війні - ISW
Інститут вивчення війни не спостерігав великих чи оперативно значущих російських успіхів у напрямку Торецька чи Авдіївки з 14 липня. Фото: eastnews.ua

Росія перебільшує успіхи на фронті в Україні з середини червня поточного року.

Російське військове командування, зокрема секретар Радбезу РФ Сергій Шойгу, неодноразово перебільшувало територіальні успіхи армії РФ у війні проти України, повідомляє у свіжому звіті американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Шойгу заявив про захоплення 420 квадратних кілометрів української території з 14 червня 2024 року, тоді як ISW виявив докази захоплення лише близько 290 квадратних кілометрів. Посилення російських атак на Торецькому напрямку в ніч проти 18 червня відбулося після періоду відносної бездіяльності на цій ділянці фронту протягом року", - зазначають аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети з Чорного моря: скільки "Калібрів" Росія націлила на Україну

Інститут вивчення війни не спостерігав великих чи оперативно значущих російських успіхів у напрямку Торецька чи Авдіївки з 14 липня, хоча російські війська досягли тактичних успіхів на цих напрямках з моменту вказаної дати.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 7 серпня склали 586 370 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1230 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Шойгу перебільшив успіхи РФ у війні - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі