пʼятниця, 14 жовтня 2022 13:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: показали свіжу карту бойових дій

Збройні сили України продовжують наступ на півдні та сході країни.

Водночас російські окупанти намагаються зламати оборону ЗСУ у районі Бахмута на Донеччині, свідчить свіжа карта бойових дій, яку опублікувало міністерство оборони Великої Британії Twitter 14 жовтня.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Велка Британія показала актуальну мапу війни в Україні
Велка Британія показала актуальну мапу війни в Україні

На півдні основний наступ українських бійців проходить вздовж правого берега Дніпра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ мають успіхи під Сватовим – свіжі карти боїв від ISW

Українські захисники проводять наступальні дії у районах Харківської та Херсонської областей. На Харківському напрямку контрнаступ ЗСУ розвивається у двох місцях, а на Херсонському – у трьох.

Ворог щосили намагається прорвати оборону ЗСУ в Бахмуті. Росіяни мають часткові успіхи. Також армія Російської Федерації продовжує завдавати ударів по критичній українській інфраструктурі.

Російські сили дедалі більше деградують, утримуючи відносно невеликі та незначні населені пункти по всій Донецькій області, особливо у районі Бахмута. Погіршення морального духу, дисципліни та боєздатності російських військ у зонах бойових дій можуть призвести до призупинення наступальних операцій.

Спроби Росії захопити додаткову територію ще більше сприяють загальному виснаженню бойових можливостей і зниженню морального стану солдатів. Крім того, тривають розбіжності між російськими військовими угрупованнями.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: показали свіжу карту бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі