субота, 25 липня 2020 20:23

Що потрібно для перемоги над Росією у відкритому протистоянні

Що потрібно для перемоги над Росією у відкритому протистоянні
"Потрібно підвищувати ціну воєнних дій для Росії" - аналітик Тарас Чмут. Фото: Тарас Подолян

Скільки протримаємося у відкритому протистоянні з Росією, залежить від сил і засобів, які задіє ворог. Також від позиції західних країн і тактики, яку обере Україна та командири на місцях, каже військовий аналітик Тарас Чмут. Добре сплановані операції можуть провалитися через неякісне виконання.

"Йдеться не про кількість танків і ракет. Це глобальна система, її важливою складовою є економіка. Якщо Росія завдасть ракетно-бомбового удару по мостах через Дніпро – втрачаємо стратегічні об'єкти інфраструктури. Під тиском Заходу через три дні бойові дії можуть зупинитися, але економічні наслідки Україна розгрібатиме років зо три", - пояснює.

Проте, жоден кілометр української землі не дасться ворогові безкоштовно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія в Чорному морі – головний гравець" - як нові військово-морські бази посилять нашу оборону

"Нам потрібно підвищувати цю ціну до вторгнення. Для Росії вартість людей чи заліза невелика. Інша річ – потопити велику частину Чорноморського флоту, який забезпечує її дії в Середземному морі. Їм доведеться перекидати туди Балтійський та Північний флоти, Каспійську флотилію. Це означатиме послаблення на тих напрямках. Блокування рахунків у європейських банках – теж ціна. Треба домовлятися з партнерами, щоб тиснули".

ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю ІЗ ТАРАСОМ ЧМУТОМ ЧИТАЙТЕ У ПОТОЧНОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ "КРАЇНА" ВІД 23 ЛИПНЯ

Нам треба активніше нарощувати якість Збройних сил. Україна з 2014-го нарощувала чисельність: розгорнули нові бригади, відновили техніку. Але армія в РФ все одно більша

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно для перемоги над Росією у відкритому протистоянні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі