пʼятниця, 26 серпня 2022 12:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки літаків та гелікоптерів тримає Росія біля українського кордону

Скільки літаків та гелікоптерів тримає Росія біля українського кордону
За даними командування Повітряних Сил ЗСУ, нині біля кордону з Україною Росія тримає напоготові 400 літаків і 360 гелікоптерів. Фото: armyinform.com.ua

Зараз біля кордону з Україною Росія тримає напоготові 400 літаків і 360 гелікоптерів.

Ворог поки не стягує до кордонів авіацію. Проводить лише ротацію, щоб поповнити втрати, повідомив в етері національного телемарафону речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат.

За його словами, українські захисники вже знищили понад 200 російських літаків та приблизно стільки ж гелікоптерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни проводять ротацію окремих підрозділів у прикордонних районах двох областей: деталі

"Росія просто поповнює ті запаси авіації, які були знищені, і таким чином дещо збільшила саме вертолітні підрозділи, які розташовані довкола українських кордонів. Нині їх кількість збільшилися до 360. Це 155 ударних вертольотів, решта військово-транспортні", – сказав Ігнат.

Після розвалу СРСР Росія отримала майже 4 тис. одиниць різної авіаційної техніки. Україні тоді дісталось понад тисячу літаків та гелікоптерів. Але зараз на нашій території росіяни використовують модернізовані літаки.

"Ті ж самі літаки Су-30 СМ винищувачі, які використовує окупант, це фактично модернізований літак Су-27, та інші літаки, такі як Су-34. Саме ця техніка була використана в перші дні повномасштабного вторгнення. Цю техніку нищили наша протиповітряна оборона та військові льотчики", – розповів Ігнат.

За його словами, через санкції РФ поступово втрачає доступ до мікросхем, плат та чипів, якими обладнані не тільки літаки, але й безпілотники, крилаті та балістичні ракети.

24 серпня на сході України знищено два вертольоти та безпілотник російських загарбників.

У ніч на 24 серпня українські Повітряні Сили збили черговий російський гелікоптер Ка-52 ("Алігатор").

Зараз ви читаєте новину «Скільки літаків та гелікоптерів тримає Росія біля українського кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі