понеділок, 30 листопада 2020 07:40

Скільки "коштує" український паспорт для агентів ворожої розвідки

Скільки "коштує" український паспорт для агентів ворожої розвідки
Міжнародні злочинці, нелегальні мігранти та сотні людей із підробленими паспортами потрапили у поле зору контррозвідки. Фото: ssu.gov.ua

Перейти на український бік, одягти ворожий військовий однострій або навіть організувати теракт на Донбасі. Для цього бойовикам потрібні українські паспорти.

За €5 тис. чиновники ДМС, залучені до злочинної схеми, допомагали шахраям та агентам ворожої розвідки отримати документ, аби почати в Україні нове життя, пише ТСН.ua.

"Легалізація" злочинців відбувалася за кількома схемами. Найпростіша з них - переклеювання фото. Знаходили втрачений український паспорт старого зразка, вклеювали фото громадянина, який платив кругленьку суму, і цей паспорт ставав підставою для подачі заяви в органи ДМС на оформлення закордонного. Повний пакет документів продавали за ціною старенької іномарки.

Щоправда, наразі конвеєр нелегальних документів призупинили. Міжнародні злочинці, нелегальні мігранти та сотні людей із підробленими паспортами потрапили у поле зору контррозвідки та поліції. Контррозвідка Служби безпеки викрила цілу мережу, що виготовляла фальшиві документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець застрахувався майже на 200 млн грн і вдавав мертвого

У квітні 2019-го співробітники Служби безпеки України викрили злочинців, які виготовляли фальшиві документи та незаконно переправляли людей через державний кордон України. Фальшивки вони збували через розгалужену мережу посередників майже всією територією країни. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Скільки "коштує" український паспорт для агентів ворожої розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі