пʼятниця, 09 листопада 2018 16:41

Сім'ї жертв катастрофи MH17 просять Трампа домогтися від Путіна правди

Сім'ї жертв катастрофи MH17 просять Трампа домогтися від Путіна правди
Сім'ї загиблих у катастрофі MH17 просять Трампа переконати Путіна "спокутати вину"" / фото: ІА "Вчасно"

Сім'ї загиблих у катастрофі малазійського "Боїнга" на Донбасі направили президенту США Дональду Трампу лист із проханням переконати російського президента Володимира Путіна розкрити детальну інформацію про обставини загибелі літака.

Родичі загиблих назвали позицію Москви очевидною спробою приховати правду про те, що трапилося, пише "Нова газета".

Вони нагадали, що спробу Ер-Ріяда приховати вбивство саудівського опозиціонера Джамаля Хашогджі президент США назвав "найгіршим приховуванням слідів в історії".

"Визнаючи, що ми не знаємо всіх фактів, нам здається, що ви маєте рацію. І точно так само ми можемо говорити про вбивство 298 людей на борту MH17, яке знаходиться в одній категорії з вбивством Хашогджі", - сказано в листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, хто винен у катастрофі літака MH17 на Донбасі

Міністерство оборони Росії заявило, що Міжнародна слідча група надала неправдиві докази про причетність РФ до збиття малайзійського літака "боїнг" над Донбасом 17 липня 2014-го. На борту було 298 пасажирів і членів екіпажу, усі загинули.

Боїнг був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук". Група слідчих із України, Нідерландів, США та Малайзії встановили, що він заїхав в Україну із Росії. Постріл по літаку здійснили з території, що контролювалася бойовиками ДНР і російськими військовими.

Зараз ви читаєте новину «Сім'ї жертв катастрофи MH17 просять Трампа домогтися від Путіна правди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі