вівторок, 29 серпня 2023 09:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони мають успіхи на двох напрямках фронту

Збройні сили України продовжують наступати на Мелітопольському та Бахмутському напрямках.

Російська армія тим часом намагається безуспішно атакувати в Донецькій області, заявив 29 серпня речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua. Зокрема наші воїни мають успіхи у напрямку Вербового на Мелітопольському напрямку.

"Сили оборони України мали успіх на напрямках Новоданилівка – Вербове. Українські бійці закріплюються на досягнутих рубежах. Завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. На Бахмутському напрямку ЗСУ продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут. Закріплюються на досягнутих рубежах", – розповів він.

Автор: deepstatemap.live
  ЗСУ мають успіхи у напрямку Вербового на Мелітопольському напрямку
ЗСУ мають успіхи у напрямку Вербового на Мелітопольському напрямку

Водночас росіяни ведуть безуспішні наступальні дії в районах Авдіївки та Мар'їнки Донецької області. Ворог зазнає на Донбасі значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. РФ здійснює переміщення підрозділів та військ, а також активно застосовує резерви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 25 артсистем і 14 танків – оновили втрати росіян за добу

Сили оборони продовжують стримувати наступ російських окупантів також на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках.

"Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Кліщіївки Донецької області. Там тривають важкі бої. За добу відбулося 32 бойових зіткнення. ЗСУ продовжують наступ і на Мелітопольському напрямку, де закріплюються на досягнутих рубежах", – додав Ковальов.

Росія змушена кидати свої "елітні" військові підрозділи, зокрема частини повітряно-десантних військ, для захисту позицій від контрнаступу Збройних сил України. Ймовірність успішного відновлення широкомасштабних наступальних операцій російськими військами вкрай мала, враховуючи явний дефіцит піхоти.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони мають успіхи на двох напрямках фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі