середа, 09 серпня 2023 08:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони наступають на двох напрямках

Сили оборони наступають на двох напрямках
На Куп'янському та Лиманському напрямках українські військові продовжують стримування наступу російських військ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України продовжують наступальну операцію на східному та південному напрямках.

На Бахмутському напрямку українські воїни продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, де закріплюються на досягнутих рубежах, заявив 9 серпня речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов, передає Gazeta.ua.

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках. Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новокалинового, Авдіївки, Сєверного, Мар'їнки, Новомихайлівки та Старомайорського. Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ руйнує потенціал окупантів – свіжі карти від ISW

На Куп'янському та Лиманському напрямках українські військові продовжують стримування наступу росіян.

"Окупанти вели безуспішні наступальні дії в районі Синьківки Харківської області, здійснили безуспішні спроби відновити втрачене положення на околицях Кліщіївки та в районі Зайцевого. Тривають важкі бої. Протягом доби відбулося понад 30 бойових зіткнень", – додав Ковальов.

Авіація ЗСУ за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління, п'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях, склад боєприпасів та дві станції радіоелектронної боротьби противника.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони наступають на двох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі