вівторок, 02 травня 2023 13:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони на Донбасі змусили окупантів відійти: у ворога втрати

Сили оборони на Донбасі змусили окупантів відійти: у ворога втрати
На Донбасі тривають важкі бої. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 1 травня, окупанти 18 разів атакували позиції Сил оборони на Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Успіху росіяни не мали й відійшли. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський в Telegram.

"Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для ударів по позиціях наших військ", – зазначив командувач.

За його словами, росіяни обстрілюють позиції наших підрозділів та населені пункти, що межують із лінією зіткнення. Для атак застосовують танки, реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію.

"Для коригування вогню артилерії противник використовує БпЛА. Загалом, на Таврійському напрямку протягом доби зафіксовано 321 обстріл", – додав Тарнавський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тримаємо Бахмут і готуємось до наступу" – Сирський приїхав до оборонців міста-фортеці

Попри атаки, Сили оборони Таврійського напрямку продовжують ліквідовувати окупантів. За словами Тарнавського, втрати ворога вбитими та пораненими 1 травня склали більше роти.

"Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби виконали 690 вогневих завдань. Ідеться як про контрбатарейну боротьбу, так і про роботу по планових цілях, виявлених раніше", – уточнив воєначальник.

Окрім того, захисники знищили та пошкодили чотири одиниці техніки противника. Зокрема, танк, БпЛА Supercam, міномет калібру 82 мм та склад з боєприпасами.

1 травня окупанти продовжили тероризувати Україну обстрілами. Завдали 19 ракетних та 17 авіаційних ударів. Здійснив 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Є загиблі та поранені з-поміж мирного населення, серед них діти, повідомив український Генштаб.

Імовірність завдання ворогом чергових ударів по всій території України залишається високою, попередили військові.

Бахмут і Мар'їнка на Донеччині залишаються епіцентром бойових дій. Минулої доби ЗСУ відбили 41 атаку противника на Донбасі. Окупанти зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на чотирьох напрямках, додав Генштаб.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони на Донбасі змусили окупантів відійти: у ворога втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі