пʼятниця, 05 січня 2018 08:41

Розповіли, чи потраплять передані Україні американські Javelin на фронт

Розповіли, чи потраплять передані Україні американські Javelin на фронт
Javelin будуть оснащені частини, що розташовані далеко від фронту. Фото: 112.ua

Плани Сполучених Штатів Америки передати зброю Україні розлютили Росію і спричинили погіршення взаємних відносин. Однак занепокоєння викликає можливість, що зброя опиниться в руках ворога, як це сталося в минулому.

Як передає "24 Канал", надання зброї Україні має запобігти перетворенню нині жевріючого конфлікту у великомасштабні бойові дії шляхом збільшення можливостей урядових сил краще захищатися на випадок наступальних операцій ворожих сил.

Американські офіційні особи запевняють, що вони уважно вивчають справу передачі Україні протитанкових ракетних комплексів Javelin. Зазначається, що цієї зброєю будуть оснащені частини, що розташовані далеко від фронту. Таким чином її не використають для наступальних операцій і не залишать ворогу при відступі.

Як відомо, у 2014 році, коли США передали радарні системи для виявляння розташування ворожої артилерії, одна з таких установок, яка була розташована неподалік Дебальцевого, опинилася в сепаратистсько-російських руках. Тоді представник збройних сил України повідомив американську сторону, що було знищено частини радарної системи перед відступом військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Війна закінчиться через два місяці" - розповіли, що зупинить Путіна

Американські та українські офіційні особи вважають дуже важливим те, щоб така зброя як Javelin, не опинилася в руках сепаратистів, які могли б використати її опісля проти українських танків.

Підкреслюється, що американське намагання убезпечити себе є розумним. Адже сепаратисти або росіяни могли б опісля перепродати цю зброю в зони конфліктів, і вона могла б бути використана проти американської техніки (бронетранспортерів і танків) або персоналу за кілька тисяч кілометрів від України.

Летальну зброю зі США будуть використовувати у випадку провокацій з боку терористів, але не для ескалації конфлікту.
Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з главою МЗС Німеччини Зігмаром Габріелем.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, чи потраплять передані Україні американські Javelin на фронт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі