вівторок, 08 серпня 2023 09:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни зазнають невдач на східному фронті

Росіяни зазнають невдач на східному фронті
Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська армія безуспішно веде наступальні дії на східному фронті.

Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки, Мар'їнки, південно-східніше Малої Токмачки та північніше Роботиного, повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов 8 серпня в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці, здійснює переміщення підрозділів та військ, активно застосовує резерви", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 560 росіян, гелікоптер і 10 танків: оновили втрати ворога за добу

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп'янському та Лиманському напрямках.

"Противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах Андріївки, Курдюмівки та Дружби. Тут тривають важкі бої. Протягом доби відбулося 37 бойових зіткнень", – сказав речник.

Українська розвідка активізувалася у Херсонській області, звідки росіяни у спробі відбити безперервні українські атаки перекидають підрозділи ВДВ під Роботине на Запоріжжі. Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

7 серпня Збройні сили України здійснили обмежені наземні атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватове. Вони не зробили жодних підтверджених або заявлених наступів. Міноборони Росії стверджує, що російські сили відбили українські атаки біля Синьківки у 8 км на північний схід від Куп'янська) та Стельмахівки в 15 км на північний захід від Сватового. Підрозділи 1-ї гвардійської танкової армії (Західний військовий округ РФ) нібито відбили українську атаку поблизу Новоселівського в 16 км на північний захід від Сватового.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни зазнають невдач на східному фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі