середа, 29 червня 2022 08:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія на засіданні Радбезу ООН цинічно брехала про Кременчук - РНБО

Росія на засіданні Радбезу ООН цинічно брехала про Кременчук - РНБО
Повідомили чергові фейки російської пропаганди. Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

На ранок 29 червня російські ЗМІ продовжили поширювати дезінформацію, маніпуляції та фейки щодо війни Російської Федерації проти України.

Їх традиційно зібрав і спростував Центр протидії дезінформації при РНБО України в Telegram.

Приклад №1

Пропагандистські ЗМІ з посиланням на французьке видання Le Point повідомили, що "Росія виявилася не самотньою, коли Захід спробував виключити її зі світової економіки". На її бік нібито "схилилися колишні колонії Європи, що відмовилися підтримувати Захід – країни "Руху неприєднання". Це - дезінформація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супутникові знімки показали, що залишилося від ТРЦ в Кременчуці

Приклад №2

Представник РФ при ООН Дмитро Полянський заявив, що жодного удару по торговому центру у Кременчуці на Полтавщині "РФ не завдавала". Водночас участь президента Володимира Зеленського у засіданні Радбезу ООН "відбулася без консультацій з усіма членами ради, що порушує наявну практику, а РБ ООН не повинна перетворюватися на дистанційний майданчик для випрошування зброї в НАТО". Це - маніпуляція.

Приклад №3

Віцепрезидент російського союзу промисловців і підприємців Сергій Красильников заявив: "Ніхто з ділових людей Заходу не хоче залишати ринок РФ: якщо компанії можуть, вони не йдуть з РФ, хоча перебувають під колосальним тиском США, ЄС та своїх урядів". Це - дезінформація.

28 червня відбулося позачергове засідання Ради безпеки ООН щодо обстрілів українських міст. В тому числі удару торгово-розважальному центрі "Амстор" у Кременчуку. Радбез ООН рішуче засудив ракетні обстріли мирних українських міст.

Перед засіданням виступив Володимир Зеленський. Він закликав ООН визнати РФ державою-терористом.

Зараз ви читаєте новину «Росія на засіданні Радбезу ООН цинічно брехала про Кременчук - РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі