середа, 27 березня 2024 07:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія формує нові резерви, але не для наступу - ISW

Росія формує нові резерви, але не для наступу - ISW
Російська армія формує резерви для підтримки поточних військових операцій в Україні. Фото: eastnews.ua

Росія формує резерви для підтримки поточних військових операцій на фронті в Україні.

Водночас ці з'єднання не зможуть виконувати масштабні наступальні операції, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Російські військові почали набір особового складу для підрозділів нещодавно відтвореного Ленінградського військового округу (ЛВО). Розвідка Великої Британії учора повідомила, що 44-й армійський корпус ЛВО розпочав набір у Лузі Ленінградської області", - сказано у свіжому звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ не вирішила, чи відправлятиме новостворені підрозділи на фронт - британська розвідка

Раніше Кремль одразу залучав новостворені підрозділи для проведення операцій в Україні. Потреба РФ продовжувати операції на передовій перешкоджає її ширшим зусиллям з формування регулярних Збройних сил. Це відповідає давній оцінці Інституту вивчення війни щодо поточних російських військових реформ.

"Росія формує резерви, здатні підтримувати поточні операції в Україні. Однак такі резерви навряд чи зможуть функціонувати як згуртоване великомасштабне з'єднання для наступу в 2024 році", - йдеться у повідомленні.

Влітку російські окупанти спробують здійснити новий наступ на одному з напрямків фронту в Україні. Росія формує для цього нове угруповання військ у понад 100 тис. солдатів, заявив 22 березня командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк.

Зараз ви читаєте новину «Росія формує нові резерви, але не для наступу - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі