субота, 23 квітня 2022 17:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські загарбники знову зірвали евакуацію українців із Маріуполя

Російські загарбники знову зірвали евакуацію українців із Маріуполя
Окупанти вчергове зірвали евакуацію. Фото: ukrinform.ua

Сьогодні, 23 квітня, російські загарбники знову не дотрималися домовленості з українськими військовими та зірвали евакуацію цивільних із Маріуполя на Донеччині.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

"Об 11:00 біля ТЦ "Порт-Сіті" зібралися не менш як 200 маріупольців, які чекали на евакуацію до Запоріжжя. Замість обіцяних російською стороною автобусів до них під'їхали російські військові й наказали розходитися, тому що "зараз буде обстріл". Фактично із застосуванням примусу в грубій формі людей розігнали. Автобуси так і не подали", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деблокада Маріуполя: влада розглядає кілька варіантів

Водночас окупанти подали автобуси біля ТЦ "Метро", за 200 м від узгодженої точки евакуації.

"Після погрузки маріупольцям оголосили, що "евакуація" буде лише в Докучаєвськ, тобто на окуповану територію. Права покинути автобус людям не дали. У відповідь на запитання, чому так, пролунала відповідь про те, що "націоналісти обстріляли точку евакуації". Тобто чергова брехня", - додав Андрющенко.

Росіяни знову зірвали евакуацію.

"Нахабно використавши намагання маріупольців повернутися додому та чесність української армії стосовно припинення вогню для організації власних задумів. Просто суцільна лють", - написав радник мера.

У Маріуполі Донецької області російські окупанти тримають в облозі майже 120 тис. людей. Російські окупанти в Маріуполі на Донеччині відмовляються відкрити коридор для цивільних, але надають коридори для полону військовим. Росіяни вдають, що це одне й те ж.

Зараз ви читаєте новину «Російські загарбники знову зірвали евакуацію українців із Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі