пʼятниця, 04 листопада 2022 09:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни закрили в'їзд на Кремінщину – Гайдай про критичну ситуацію на Луганщині

Росіяни закрили в'їзд на Кремінщину – Гайдай про критичну ситуацію на Луганщині
Наразі росіяни перекрили в'їзд на Кремінну, де в магазинах закінчуються харчі. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Російські окупанти на Луганщині закрили в'їзд на Кремінщину, на Новопсковщині продовжують зникати люди.

"Уряд" так званої ЛНР повідомив про внесення змін до "державної цільової програми з відновлення об'єктів житлового фонду, соціальної сфери та інфраструктури звільнених територій" псевдореспубліки, заявив 4 листопада голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Ними, зокрема, передбачається відновити на території міст Щастя та Рубіжне чотири багатоквартирні житлові будинки.

"До програми відновлення житла увійшли чотири багатоповерхівки із майже 3200 зруйнованих у регіоні. Лише за попередніми підрахунками, на території Луганщини російською агресією пошкоджено або повністю зруйновано понад 3 тис. багатоповерхівок, а відновлять – чотири! Що насправді вміють окупанти, так це не виконувати обіцянки, а також посилювати обмеження", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив хороші новини з передової

Росіяни перекрили в'їзд у Кремінну, де в магазинах закінчуються харчі. Зокрема, люди не можуть потрапити ані в Кремінну, ані в Нову Краснянку. Продовжує існувати і нібито спрощений митний контроль на кордоні з РФ – перевіряють чоловіків, всі документи пасажирів, реєстрацію транспортного засобу, сканують речі.

У селі Піски Новопсковської громади представники так званої військової комендатури провели фільтраційні заходи проти місцевого населення. Майже 30 громадян викрадено та вивезено у невідомому напрямку.

А тим часом у підрозділах 57-ї мотострілецької дивізії так званих територіальних військ РФ самовільно залишили частину понад 15 осіб солдат і сержантів, а при передислокації в Україну ще двоє мобілізованих вчинили самогубства.

На Луганщині в Міловому та Новопскові російські окупанти безпідставно затримують людей на один-два місяці.

Підрозділи росіян у регіоні розміщуються на підприємствах та в навчальних закладах. Проте освітній процес не перервано. Навпаки – юнаків і дівчат примушують відвідувати школи, де базуються військові.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни закрили в'їзд на Кремінщину – Гайдай про критичну ситуацію на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі