неділя, 05 червня 2022 14:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни обстріляли Донецьк, щоб пропагандистам було легше брехати

Росіяни обстріляли Донецьк, щоб пропагандистам було легше брехати
Російські пропагандисти мають на меті залякати жителів ОРДЛО та виправдати вторгнення Росії в Україну. Фото: Сергій Гайдай

Задля створення вигідної російським пропагандистам "картинки" у ЗМІ, окупанти обстріляли середмістя Донецька.

Ввечері пропагандистські ЗМІ повідомили, що "у Донецьку пролунала серія вибухів … ЗСУ випустили 40 снарядів із "Граду", удар припав по центру міста". Про це розповідає Центр протидії дезінформації у Telegram.

Однак такі заяви пропагандистів розбиваються об повідомлення очевидців з окупованого Донецька: "Стріляють з Куйбишевського району, пролітає над Ворошилівським і падає в Калинінському", "в Калинінському приліт, з Макіївки виліт, все очевидно", "вильоти були з Макіївки Східний Батман вісім шт.", "люди потроху починають розуміти, що відбувається і потрібно їх знову переконати, що Україна погана".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни кинули всі зусилля на оточення Сіверськодонецька й Лисичанська

Російські пропагандисти мають на меті залякати жителів ОРДЛО та виправдати вторгнення Росії в Україну, додають у Центрі.

У Донецьку загинули п'ятеро людей, ще 20 отримали поранення в результаті вечірнього обстрілу міста з боку російських окупантів. Росзмі напередодні розповсюджували інформацію про нібито "наміри ЗСУ бомбити Донбас новим американським озброєнням".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни обстріляли Донецьк, щоб пропагандистам було легше брехати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі