субота, 21 жовтня 2023 00:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни готуються відійти від Бахмута - пресслужба Східного угруповання ЗСУ

Росіяни готуються відійти від Бахмута - пресслужба Східного угруповання ЗСУ
Окупанти готуються відійти від Бахмута. Фото: УНІАН

Українські війська продовжують проводити наступальну операцію в Донецькій області.

Через взяття українськими бійцями штучного насипу, росіяни вже готуються відійти до траси Горлівка-Бахмут, заявив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі "Українського Радіо".

Ситуація біля Бахмута складна, але контрольована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти кинули багато сил на Лимано-Куп'янський напрямок

"ЗСУ повільно, але впевнено просуваються на відстань від десятків до сотень метрів углиб, відвойовуючи окуповані території. Ворог перебуває в глухій обороні", - йдеться в заяві.

Ворог посилює мінно-вибухову роботу, мінує поля, дороги, проїзди, встановлює загородження, щоб стримати наше просування.

"За правильного планування та застосування військ і сил можна рухатися навіть через протитанкові рови, "зуби дракона" та мінні поля. Це, звичайно, впливає на просування. Але ми рухаємося вперед і звільняємо наші території", - додав Євлаш.

Українські сили повільно просуваються вперед на півдні від Бахмута, дійшли до залізниці та тримають під вогневим контролем автотрасу Бахмут-Горлівка.

Російським військам вдалося трохи потіснити Сили оборони України на півночі від Бахмута, однак це жодним чином не вплинуло на їх положення, розповів військовий експерт Іван Січень.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готуються відійти від Бахмута - пресслужба Східного угруповання ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі