понеділок, 05 вересня 2022 08:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія з новою силою вгатила по Донеччині: багато жертв

4 вересня російські окупанти вбили щонайменше трьох мирних жителів Донецької області.

Зараз неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі й Волновасі, повідомив у понеділок вранці голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко в Telegram.

"Росія вбиває цивільних! Учора окупанти вбили двох людей у Кураховому, а також мирного жителя в Соледарі. Ще троє осіб зазнали поранень. Кожен воєнний злочинець буде покараний", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали наслідки ракетних ударів РФ по Слов'янську й Краматорську

Автор: t.me/pavlokyrylenko_donoda
  Росія вбиває мирних жителів
Росія вбиває мирних жителів

Від початку повномасштабного вторгнення терористи вбили щонайменше 800 мешканців Донеччини, ще 2017 осіб зазнали поранень від рук загарбників.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим і найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині й Луганщині відбувається переломний момент. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів.

2 серпня розпочалася обов'язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув уранці в Кропивницький. Серед них – жінки, діти, літні люди, багато маломобільних.

Зараз ви читаєте новину «Росія з новою силою вгатила по Донеччині: багато жертв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі