четвер, 29 жовтня 2020 03:15

Росія є стороною конфлікту на Донбасі - ОБСЄ

Росія є стороною конфлікту на Донбасі - ОБСЄ
В ОБСЄ заявили, що Росія є стороною конфлікту на Донбасі. Фото: Reuters

ОБСЄ грає роль посередника, а Росія та Україна є сторонами конфлікту на Донбасі.

"Росія, Україна та ОБСЄ є членами Тристоронньої контактної групи. Ця група була створена, щоб знайти вирішення конфлікту на Донбасі шляхом реалізації Мінських угод. Очевидно, що ОБСЄ не є стороною конфлікту, а лише посередником у його вирішенні. Тоді неважко відповісти на запитання про сторони конфлікту", - в інтерв'ю Укрінформу заявив колишній спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні і в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік.

"Я думаю, що я добре знаю СРСР і пострадянський простір, починаючи від часів мого річного студентського стажування в Радянському Союзі у 1970-х роках. Загалом, це "знайомство" триває вже 48 років. Саме тому я і сьогодні у зв'язку з конфліктом на Донбасі продовжую запитувати себе: "Чому і навіщо?". Цей конфлікт, на моє глибоке переконання, нічим не виправданий. Він лише приносить величезні страждання невинному багатомільйонному цивільному населенню. Кому це може бути насправді вигідно?" – зазначив Сайдік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна Росії проти України – не випадковість, а закономірність

Нагадаємо, ОБСЄ зафіксувала у період із вечора 23 до вечора 25 жовтня 48 порушень режиму припинення вогню на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Росія є стороною конфлікту на Донбасі - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі