четвер, 08 червня 2017 09:34

Росія фактично забирає Донбас під свій протекторат - Клімкін

Росія фактично забирає Донбас під свій протекторат - Клімкін
Павло Клімкін

Росія свідомо проводить державне рейдерство українських підприємств на Донбасі.

Про це сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з чинним головою ОБСЄ, федеральним міністром європейських, інтеграційних і закордонних справ Австрії Себастьяном Курцом у Києві, передає УНІАН.

Клімкін обговорив з Курцом, що ОБСЄ може додатково зробити для досягнення реального припинення вогню і безпеки на Донбасі. А також, як можна вплинути на звільнення заручників. Обговорив, як здійснюватиметься спільна робота над зміцненням Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"На превеликий жаль, через свідомі дії Росії ситуація має значно складніший вигляд, ніж на початку цього року. Те, що робить сьогодні Росія, це свідома ескалація ситуації, свідоме бажання зробити Донбас фактично російським протекторатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія блокує створення поліцейської місії ОБСЄ

І те, що зроблене в контексті визнання нелегальних документів і в контексті запровадження російського рубля, те, що зараз на Донбасі відбувається - справжнє державне рейдерство щодо наших підприємств - це все етапи абсолютно свідомої і сконцентрованої політики.

Обстріли щоночі і щодня спрямовані також і на цивільні об'єкти. Вони невипадкові, а абсолютно свідомі. Вони спрямовані на те, щоб дестабілізувати ситуацію на українському Донбасі. Цього не буде", - запевнив Клімкін.

Ситуація у районі проведення АТО залишається напруженою, проте повністю контрольованою українськими захисниками.

Позиції наших військових на Донбасі за минулу добу обстріляли 71 раз.

Унаслідок бойових дій вчора 2 українських захисників загинули, ще 11 зазнали поранень.

Зараз ви читаєте новину «Росія фактично забирає Донбас під свій протекторат - Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі