субота, 28 квітня 2018 14:01

Російські військові втратили на Донбасі новітню техніку - розвідка

Російські військові втратили на Донбасі новітню техніку - розвідка
Російські військові "загубили" на Донбасі новітню техніку. Фото - 9 Reuters

На окупований Донбас приїхала група інспекторів російської армії, які проводять розслідування щодо втрати особового складу і обладнання радіоелектронної боротьби. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

За інформацією розвідки, минулого тижня в районі населеного пункту Сміле, що на Луганщині, противником втрачено новітній зразок техніки РЕБ російського виробництва – станцію постановки завад Р-330Ж "Житель".

Втрату військового майна намагались "списати" на обстріли силами АТО, у що, очевидно, не повірили й російські куратори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбірних бурятів перекидають на Донбас: подробиці воєнної операції росіян

У розвідці штабу припускають, що техніка РЕБ могла бути знищена внаслідок нехтування елементарними пожежними нормами, або ж через некомпетентність російських "радників", щодо яких і призначено розслідування.

На час проведення розслідування, кадрових російських військових відсторонено від управління підрозділами. Тимчасово їхні обов'язки виконуватимуть місцеві найманці, аж доки з Росії не прибуде заміна.

Бойовики заявили, що артилеристи НАТО застосовують на Донбасі високочастотне випромінювання, яке призводить до онкологічних захворювань. Про це сказав один з ватажків терористів ДНР Едуард Басурін. Джерелом шкідливого випромінювання він назвав засоби артилерійської розвідки, які "виробляються і поставляються США в Україні".

Зараз ви читаєте новину «Російські військові втратили на Донбасі новітню техніку - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі