субота, 02 січня 2021 09:18

Російські війська 9 разів порушували тишу на Донбасі

Російські війська 9 разів порушували тишу на Донбасі
Українські війська відповідали на атаку російсько-окупаційних військ. Фото: ООС

За минулу добу, 1 січня, на Донбасі зафіксували 9 порушень режиму припинення вогню.

Кілька разів окупанти стріляли біля Авдіївки, яка розташована в районі оперативно-тактичного угруповання "Схід", повідомляє штаб ООС.

У цьому районі ворог використовував проти українських військових міномети 82-го калібру, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. З села Яковлівка виявили БпЛА російських окупантів типу "квадрокоптер". Його збили наші військові після того, як пристрій перетнув лінію розмежування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики 7 разів порушили режим тиші

Біля Водяного, що на Приазов'ї, російська армія вела вогонь з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї. Поодинокі неприцільні постріли зі стрілецької зброї зафіксували біля Павлополя.

Гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети ворог використовував в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", поблизу населеного пункту Золоте-4. Біля Новолуганського окупант використав стрілецьку зброю.

Українські війська відповідали на атаку російсько-окупаційних військ. Серед українських воїнів бойових втрат та поранень немає. Про всі факти порушень режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомили представників ОБСЄ.

З початку цієї доби, 2 січня, не зафіксували порушень режиму припинення вогню. Вздовж всієї лінії розмежування тиша. Українські війська контролюють, що відбувається в районі проведення ООС.

Головна мета українського уряду - повернення Донбасу. Але українським військовим було б легше, якби вони отримали команду "вперед", вважає головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак. Він зазначив, що виникає питання, чи готовий український народ до активних військових дій на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська 9 разів порушували тишу на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі