пʼятниця, 15 травня 2020 16:11

Російські окупанти показали українського заручника

Російські окупанти показали українського заручника
Віктор Уткін – заручник так званого МГБ ДНР. Фото: скріншот з відео

Терористичне угруповання ДНР, яке контролюється Росією, повідомило про нового українського заручника.

Оприлюднено відео так званого МГБ ДНР із допитом жителя Волновахи Віктора Уткіна - на ньому чоловік каже, що нібито збирав інформацію за завданням СБУ на окупованій території.

Віктор Уткін, 1961 р. н. - підприємець, зареєстрований у Волновасі. Відповідно до відкритих реєстрів має діяльність "розведення великої рогатої худоби".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зняв санкції з сепаратистів і олігарха, якого шукає НАБУ

На сайті сепаратистів йдеться, що в листопаді 2015 року Уткін отримав завдання здійснити фотозйомку адміністративної будівлі за місцем дислокації так званих підрозділів ВВ МВС ДНР. Наприкінці 2016 року він за завданням СБУ нібито сприяв у виїзді на територію України за програмою "Повернись додому" ексвійськовослужбовиці ДНР Любові Пінкевич. А та нібито передала українським спецслужбам "дані щодо військовослужбовців ВВ МВС ДНР, а також іншу інформацію про зазначений підрозділ".

Бойовики заявили, що схопили Уткіна 2018 року. 17 березня 2020-го так звана апеляційна палата верховного суду ДНР засудила його до 13 років колонії суворого режиму.

У списках заручників псевдореспублік Віктора Уткіна раніше не було.

До позбавлення волі засудили двох терористів так званої ЛНР, які брали участь в обстрілах позицій українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти показали українського заручника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі