вівторок, 10 жовтня 2017 13:39

Російська контррозвідка влаштовує провокації, використовуючи місію ОБСЄ

Російська контррозвідка влаштовує провокації, використовуючи місію ОБСЄ
Провокації проти сил АТО синхронізовано з маршрутом ОБСЄ. Фото: Униан

Російські окупаційні війська синхронізували приховані провокації проти сил АТО з часом пересування представників моніторингової місії ОБСЄ, щоб зняти з себе обвинувачення.

За даними головного управління розвідки Мініоборони України, одночасно з доведенням "наказу про заборону застосування зброї" до передових спецпідрозділів, російське командування продовжує організовувати провокації.

"Зокрема, командуванням 2 АК (Луганськ) ЗС РФ надаються окремі розпорядження командирам підпорядкованих з'єднань (частин) щодо місць та часу здійснення провокаційних обстрілів позицій сил АТО з метою викликати вогонь у відповідь для подальшого звинувачення підрозділів ЗС України у порушенні досягнутих домовленостей", - повідомляє управління розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропаганда ДНР - матеріал для документування злочинів

У повідомлення вказується, що провокації синхронізовано з маршрутами та часом пересування представників ОБСЄ. Також провокації супроводжуються оперативним прибуттям знімальних груп російських ЗМІ та представників "влади ЛНР" для створення пропагандистських матеріалів.

"Перед поширенням російськими ЗМІ, відзняті матеріали перевіряються представниками контррозвідки ФСБ РФ з метою недопущення оприлюднення інформації, яка може вказувати на участь кадрових російських військовослужбовців у збройному конфлікті", - зазначають в управлінні.

Нагадаємо, 10 жовтня Рада національної безпеки та оборони збереться для доопрацювання законопроекту щодо реінтеграції Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Російська контррозвідка влаштовує провокації, використовуючи місію ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі