вівторок, 06 квітня 2021 08:56

Резніков оцінив шанси на велику війну на Донбасі

Резніков оцінив шанси на велику війну на Донбасі
Шанси на велику війну на Донбасі зараз є мінімальними. Росія створює уявне напруження. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Початок широкомасштабної воєнної кампанії на Донбасі найближчим часом є малоймовірним. Але не слід зовсім відкидати гірший варіант розвитку подій.

Про це заявив міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. І пояснив, що, ведучи гібридну війну, Росія намагається залякати інші країни та привернути до себе увагу.

"Я вважаю, що це є елементом гібридної війни, а саме інформаційної війни. Це створення такого уявного напруження з метою привернути увагу до себе, як робить сьогодні Російська Федерація, намагаючись у такий спосіб примусити до перемовин інших гравців світу", – запевнив міністр в ефірі "Свободи слова".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість Мінська для переговорів ТКГ шукатимуть інше місто

Олексій Резніков наголосив, що Україну підтримують США й уся європейська спільнота. До порядку денного повернули й питання Криму.

"Всі знають, що "Росія не є ніяким посередником, а є країною-агресором, є учасником ТКГ як держава, яка відповідає за те, що почалося в окупованій частині Донецької та Луганської областей", - каже міністр.

Водночас зауважив, що не слід зовсім виключати гіршого варіанту розвитку подій. За його словами, будь-яка демонстрація сили може перетворитися на реалізацію цієї сили.

Протягом минулої доби, 5 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожого вогню 2 військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил загинули. На обстріл російсько-окупаційних військ наші захисники відкрили вогонь у відповідь.

Зараз ви читаєте новину «Резніков оцінив шанси на велику війну на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі