середа, 29 вересня 2021 12:08

Ракети, авіація, стандарти НАТО: показали вражаючі кадри з навчань української армії
28

На полігоні Ягорлик у Херсонській області успішно пройшли підсумкові тактичні навчання підрозділів протиповітряної оборони Повітряних сил та Сухопутних військ.

Про це повідомив пресцентр Командування Повітряних сил ЗСУ.

Фото: armyinform.com.ua

За легендою навчань, створене угруповання військ протиповітряної оборони убезпечувало важливі державні об'єкти від ворожих ракетних ударів та авіанальотів.

"На початку навчання українські винищувачі Су-27 і МіГ-29 та штурмовики Су-25 "підігравали" підрозділам зенітних ракетних та радіотехнічних військ, виконуючи польоти в ролі контрольних цілей для засобів ППО. Після тренувальних днів, розрахунки почали реальні бойові стрільби по повітряних мішенях", - ідеться в повідомленні.

Першими відстрілялися розрахунки зенітних ракетних комплексів малого радіуса ураження С-125 М1 та "Оса-АКМ". Їхніми цілями були ворожі безпілотники, що виконували розвідувальну місію наших позицій.

Зазначається, що навчання були максимально наближеними до реальних бойових умов. Загалом розрахунки здійснили понад 30 пусків зенітних керованих ракет у повітряні цілі.

"Оперативна обстановка змінювалась що 10 хвилин. Постійно змінювались бойові завдання і підрозділи, які мали їх виконати. Це сприяло динамічності навчань та тримало в напрузі розрахунки. Ракетникам часто доводилося імпровізувати, знаходити нестандартні рішення, аби відбити повітряний напад ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовим у зоні ООС дозволили стріляти у відповідь - головнокомандувач ЗСУ

Під час навчань також показала свою ефективність система мобільних командних пунктів. Їхня робота була організована відповідно до концепції розподілених пунктів управління за прикладом досвіду держав-членів НАТО", - розповіли у відомстві.

Після навчань повітряні дивізіони зі всієї України повернулися до пунктів постійної дислокації.

22 вересня 2021 року в Україні розпочалися стратегічні командно-штабні навчання "Об'єднані зусилля – 2021". Їх основна мета ‒ підвищення оборонних спроможностей України та покращення взаємосумісності зі Збройними силами держав-членів НАТО.

У навчально-бойових завданнях візьмуть участь військові підрозділи 15 країн. Зокрема, 11 країн-членів НАТО та чотири країни-партнери. Крім того, від Північноатлантичного альянсу, а саме зі Стратегічного командування НАТО з операцій, запланована участь групи експертів.

Зараз ви читаєте новину «Ракети, авіація, стандарти НАТО: показали вражаючі кадри з навчань української армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі