середа, 22 липня 2020 21:26

П'ятьом бойовикам, які розстріляли нацгвардійців під час звільнення Лисичанська, повідомили про підозру

П'ятьом бойовикам, які розстріляли нацгвардійців під час звільнення Лисичанська, повідомили про підозру
Ідентифікували росіян, які розстріляли нацгвардійців у 2014 році. Фото: Reuters

Правоохоронці Луганської області ідентифікували учасників незаконних збройних формувань РФ, які обстріляли групу військовослужбовців.

Прокурори спільно зі слідчими СБУ зібрали достатньо доказів на підтвердження причетності до вчинення злочину двох громадян Російської Федерації та трьох місцевих мешканців. За даними УП, росіяни – Дружинін Ігор Валерійович (04.06.1985 р.н.) та Волков Дмитро Сергійович (13.09.1987 р.н.). Про це повідомляє Офіс генпрокурора, джерела УП в правоохоронних органах

П'ятьом особам повідомлени про підозру за фактом участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 5 ст. 260, ч. 3 ст. 110 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська армія звільнила від окупантів місто на Луганщині

За даними слідства, 23 липня 2014 року учасники озброєних підрозділів "Восток-13" та "Сибір" утворили засідку на підступах до міста.

Під час наступальної операції підрозділів Нацгвардії України під час звільнення Лисичанська учасники НЗФ РФ обстріляли зі снайперської, стрілецької та автоматичної зброї.

"Від кулі снайпера загинув генерал-майор Нацгвардії Олександр Радієвський, ще троє військовослужбовців Національної гвардії України отримали смертельні тілесні ушкодження, 11 нацгвардійців під час обстрілів поранено", - сказано в повідомленні.

Олександр Радієвський загинув 23 липня 2014-го він загинув під час звільнення Лисичанська. Він був командиром 21-ї окремої Криворізької бригади охорони громадського порядку Національної гвардії України, генерал-майор (посмертно). Особливо відзначився під час звільнення Сіверськодонецька.

Зараз ви читаєте новину «П'ятьом бойовикам, які розстріляли нацгвардійців під час звільнення Лисичанська, повідомили про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі