четвер, 12 січня 2023 13:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Путіну скоро самому доведеться командувати своїми військами – посол

Путіну скоро самому доведеться командувати своїми військами – посол
Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко прокоментував ситуацію у Соледарі Донецької області. Фото: eastnews.ua

Російському диктатору Володимиру Путіну скоро самому доведеться командувати своїми військами.

Це можливо, якщо нове призначення начальника генерального штабу збройних сил Росії Валерія Герасимова новим командувачем окупаційних військ в Україні також стане неуспішним для окупантів, вважає посол України у Великій Британії Вадим Пристайко, передає Sky News.

"Побачимо, як воно піде, але я розумію, що росіяни намагаються подарувати своєму керівнику хоч щось, що вони здобули", – сказав він, коментуючи ситуацію у Соледарі Донецької області.

Пристайко зазначив, що Соледар – важливе місто, але невелике. Українці продовжують боротися за нього, тоді як ворог зазнає сотень втрат там і у сусідньому Бахмуті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов про призначення Герасимова: Росія підвищила ставки у війні

"Від Соледара залишилося небагато, але росіянам потрібно показати якусь перемогу Путіну. Соледар повністю зруйнований. Насправді питання полягає лише в тому, скільки українських життів ми маємо врятувати у маленькому місті", – зазначив посол.

11 січня міністр оборони Росії Сергій Шойгу зняв Сергія Суровікіна з посади командувача війною проти України й призначив замість нього Валерія Герасимова. Суровікін став його заступником.

Британська розвідка вважає, що призначення Герасимова є "показником зростання серйозності ситуації, перед якою стоїть РФ, і явним визнанням того, що кампанія не відповідає стратегічним цілям Росії".

Американські військові аналітики припустили, що нове призначення Герасимова може бути ударом по засновнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину, щоб послабити його вплив.

Зараз ви читаєте новину «Путіну скоро самому доведеться командувати своїми військами – посол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі