пʼятниця, 20 липня 2018 00:48

Путін запропонував Трампу провести референдум на Донбасі - Bloomberg

Путін запропонував Трампу провести референдум на Донбасі - Bloomberg
Путін зробив Трампу пропозицію щодо Донбасу. Фото: iPress.ua

Президент РФ Володимир Путін під час зустрічі з Дональдом Трампом у Гельсінкі запропонував провести референдум на Донбасі.

Трамп попросив Путіна не обговорювати ідею про референдум на прес-конференції після саміту, щоб дати президенту США час обміркувати цю ідею. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на двох співрозмовників, які були присутні на засіданні за участю Путіна і російських дипломатів.

Джерело додало, що Путін запропонував провести голосування серед місцевих жителів Донбасу щодо статусу їхнього регіону. Все це має пройти під егідою міжнародного співтовариства.

Як повідомляє видання, прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков відмовився коментувати деталі того, що Путін сказав про Україну на саміті, сказавши тільки: "Обговорювалися деякі нові ідеї. Вони будуть над ними працювати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Трамп віддасть нам Україну" - ватажок бойовиків ДНР зробив заяву

Нагадаємо, що 16 липня Дональд Трамп зустрівся з Володимиром Путіним. Найважливіше, що прозвучало на прес-конференції - це слова Путіна про те, що це РФ організовувала "референдум" в Криму.

Президент США Дональд Трамп заявив, що з нетерпінням чекає на другу зустріч з Путіним, на якій буде, зокрема, обговорюватися українське питання.

Зараз ви читаєте новину «Путін запропонував Трампу провести референдум на Донбасі - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі