неділя, 28 березня 2021 11:28

Путін прагне вирішити конфлікт на Донбасі мовою ультиматумів - МЗС

Путін прагне вирішити конфлікт на Донбасі мовою ультиматумів - МЗС
Цьогоріч Путін залишиться останнім співзасновником "нормандського формату". Фото: pixabay.com

Президент РФ Володимир Путін зайняв вичікувальну позицію щодо війни на Донбасі та чекає зміни лідерів у Франції, Україні, Німеччині та США.

Путін шукає слабке місце, аби згодом поставити ультиматум, зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у колонці для Le Figaro.

"Він просто вичікує, аби вирішити конфлікт мовою ультиматумів, а не компромісів. У той же час, попередні 7 років показали, що ця стратегія безуспішна. Ситуація досі в глухому куті, шкодить Україні і Європі, і не несе нічого доброго, власне, самій Росії. Тому, зараз вдалий час спробувати дати новий поштовх мирному процесу. Як і в 2019 році, Франція може знову взяти на себе провідну роль для перезавантаження "нормандського формату", - вважає Кулеба.

Він підкреслив, що після завершення каденції канцлерки Німеччини Анґели Меркель цьогоріч Путін залишиться останнім співзасновником "нормандського формату". Кулеба впевнений, що у президента Франції Еммануеля Макрона достатньо якостей, аби переконати Путіна сісти за стіл переговорів щодо Донбасу. На його думку, зараз для цього найбільш вдалий час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дії Росії та Китаю щодо Covid-вакцин є війною нового типу - Макрон

У Кремлі обурені заявою президента Франції Еммануеля Макрона про нову світову війну через Росію та Covid-вакцини. РФ не використовує пандемію коронавірусу як інструмент впливу, заявив прессекретар глави Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

Зараз ви читаєте новину «Путін прагне вирішити конфлікт на Донбасі мовою ультиматумів - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі