субота, 03 вересня 2022 16:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін нагородив медаллю "За відвагу" засудженого на 25 років вбивцю
2

Російський президент Володимир Путін нагородив ватажка банди вбивць, засудженого на 25 років, Івана Непаратова медаллю "За відвагу" .

Щоправда, нагороджено злочинця посмертно, він загинув на початку серпня біля Бахмута на Донеччині, повідомляє The Insider.

Видання має документи про нагородження за підписом Путіна.

Документи про нагородження Івана Непаратова за підписом Володимира Путіна
Фото: theins.ru
Документи про нагородження Івана Непаратова за підписом Володимира Путіна

Іван Непаратов був ватажком банди підмосковних грабіжників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія почала використовувати в'язнів у війні проти України – аналітики США

"У липні 2013 року його та членів його ОЗУ визнали винними у п'яти вбивствах, трьох розбійних нападах, здирстві, шахрайстві, незаконному зберіганні зброї та інших злочинах. Непаратов отримав найбільший термін із усіх – 25 років позбавлення волі", – йдеться у повідомленні.

Із матеріалів справи відомо, що у 2009–2010 роках Непаратов убив трьох своїх знайомих, які брали в нього гроші і не повернули. Він також разом зі спільниками задушив підприємницю та викрав у неї 100 тис. руб.

Тоді ж Непаратов та його напарник отримали від жителя Сергієва Посада понад мільйон рублів. Чоловікові повідомили, що його нібито замовили, але за велику суму відступних кілер відмовиться від вбивства.

У результаті з 25 років призначеного йому терміну Непаратов відсидів 12. Потім відправився вбивати в Україну. Цього разу із санкції держави та у військовій формі.

У країні-агресорці Російській Федерації проводять приховану мобілізацію. Кремль проводить рекрутинг ув'язнених за тяжкі злочини (ПВК) і створює нацбатальйони у Марій Ел, Татарстані тощо.

Близький соратник російського президента Володимира Путіна Євген Пригожин, якого називають власником приватної військової компанії "Вагнер", побував у двох виправних колоніях Ростовської області. Там він завербував на війну майже тисячу в'язнів.

Зараз ви читаєте новину «Путін нагородив медаллю "За відвагу" засудженого на 25 років вбивцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі