пʼятниця, 02 вересня 2022 11:03

Спецтема: Війна Росії проти України

"Робіть з українцями, що хочете" – до ПВК "Вагнер" завербували тисячу "головорізів" із колоній

"Робіть з українцями, що хочете" – до ПВК "Вагнер" завербували тисячу "головорізів" із колоній
Близький соратник російського президента Володимира Путіна Євген Пригожин, якого називають власником приватної військової компанії "Вагнер". Фото: vot-tak.tv

Близький соратник російського президента Володимира Путіна Євген Пригожин, якого називають власником приватної військової компанії "Вагнер", побував у двох виправних колоніях Ростовської області.

Там він завербував на війну близько тисячі в'язнів. Про це повідомляє видання "Вот Так".

Як розповів один з в'язнів ВК-15 у Батайську, у їхній колонії погодились на пропозицію Пригожина 700 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні перестріляли один одного російські військові та ФСБшники: три трупи

"На запис вишикувалася величезна черга. У ній були представники всіх "мастей". Пригожин сказав, що в майбутньому створить окремий легіон для "ображених" – нижчої касти в тюремній ієрархії, з якою заборонені контакти іншим", – сказав в'язень.

За його словами, нагрудні реєстратори у працівників колонії під час приїзду Пригожина відключили. ВК-15 бізнесмен відвідував у супроводі одного з керівників ПВК Дмитра Уткіна. Обидва прилетіли на особистому гелікоптері Пригожина.

За словами ув'язнених, які не хочуть називатися, наближений до Путіна бізнесмен шукав убивць та грабіжників для війни в Україні. Розповідав, як сам сидів і "різав негрів в Африці". Ув'язненим, яких зібрали на плацу, він сказав, щоб "потрапивши туди, робили з українцями все, що захочуть. Мовляв, нічого за це не буде.

В'язням, що записалися в ПВК, пообіцяли не лише свободу через півроку служби, а й можливість воювати, якщо вони знову потраплять за ґрати. Тих, хто вирішив піти на фронт, Пригожин попередив: за провини на них чекає смертна кара.

Він пояснив, що командири "Вагнера" без вагань розстрілюватимуть "штрафбатівців" за вживання наркотиків, спроби втечі та здачі в полон.

Тим, хто цього разу відмовився воювати, бізнесмен пообіцяв повернутися наступного року та знову запропонувати їм приєднатися до ПВК "Вагнер".

Пригожин та Уткін відвідали ще одну колонію в Ростовській області, де приблизно з тисячі в'язнів 300 погодилися вирушити в Україну, повідомив виданню ув'язнений цієї колонії.

У Росії все настільки погано з поповненням особового складу окупаційних частин, що в Петербурзі підписати контракт на військову службу почали пропонувати навіть бомжам. В один з прихистків Петербурга з'явився чиновник та намагався поширювати там листівки про службу в армії РФ за контрактом.

Російська Федерація планує вербувати засуджених злочинців на війну проти України, підтверджують у США.

Окрім того, РФ продовжує формувати нові "добровольчі загони". Шукають "добровольців", зокрема, в Приморському краї. За вступ до "добробатів" Росія обіцяє надбавки й зарплати в понад $3 тис.

Зараз ви читаєте новину «"Робіть з українцями, що хочете" – до ПВК "Вагнер" завербували тисячу "головорізів" із колоній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі