субота, 11 лютого 2023 12:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Провал РФ під Вугледаром: назвали кількість втрачених танків за три дні

Провал РФ під Вугледаром: назвали кількість втрачених танків за три дні
Такі втрати армії РФ свідчать про невдалі штурми Вугледара та Авдіївки. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія за три дні втратила на Донеччині 36 танків під Вугледаром та Авдіївкою.

Російська армія продовжує зазнавати величезних втрат в Україні не лише в живій силі, але й у техніці, повідомив військовий аналітик моніторингової групи Oryx Якуб Яновський у Twitter. Загалом за три дні українські військовослужбовці знищили під Вугледаром та Авдіївкою десятки російських танків.

"Окрім танків окупанти зазнали втрат у бронетранспортерах та іншій автомобільній техніці. Втрати російської армії з 8 по 10 лютого під Вугледаром та Авдіївкою становлять 103 одиниці. Зокрема 36 із них – танки", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія втратила в Україні до 50% своїх танків – Пентагон

Такі втрати армії РФ свідчать про невдалі штурми Вугледара та Авдіївки, вважають експерти. Що стосується сумарних втрат у техніці, в Oryx підрахували, що Росія втратила в Україні 9189 одиниць різного озброєння, зокрема танки, БТР, БМП та іншу техніку.

Минулуої доби лави "200-х" поповнили одразу 1140 окупантів. Ворог також не дорахувався техніки. "Мінус" дев'ять танків, три бойові броньовані машини та 19 артилерійських систем.

Унаслідок незлагоджених дій на фронті російські окупанти на Донбасі зазнали серйозних втрат у районі Вугледара, втративши за день понад 10 танків і БМП. Водночас ворожа армія намагається наступати у районі Бахмута Донецької області, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

На Луганщині Збройні сили України знищують сучасну техніку ворога під Кремінною. Війська РФ продовжили наступ на лінії Сватове – Кремінна. ЗСУ відбили атаку російських військ у районі Стельмахівки за 15 км на захід від Сватового.

Зараз ви читаєте новину «Провал РФ під Вугледаром: назвали кількість втрачених танків за три дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі