середа, 04 січня 2023 06:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Пригожин визнав, що війська РФ не можуть захопити Бахмут. Це "важливий перелом" – ISW

Пригожин визнав, що війська РФ не можуть захопити Бахмут. Це "важливий перелом" – ISW
Російський олігарх Евген Пригожин визнав, що війська РФ не можуть захопити Бахмут. Фото: розміщене на сайті "Радіо Свобода"

Засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин спробував виправдати провали російської армії у Бахмуті на Донеччині.

Але своїми висловлюваннями лише підтвердив те, що сили окупантів досягли свого максимуму в спробах захопити місто. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у звіті за 3 січня.

Напередодні в інтерв'ю російським пропагандистам "кухар Путіна" заявив, що наступальна операція у Бахмуті є дуже виснажливою, тому що кожен будинок там – "фортеця".

"Це важливий перелом для Пригожина. Він вперше представив сили "вагнерівців" у Бахмуті як такі, що фактично не досягли успіху", – пояснили аналітики ISW.

Фахівці нагадали, як у жовтні Пригожин запевняв, що ПВК "Вагнера" ​​просувається на 100-200 м на добу.

В Інституті вивчення війни припустили, що Пригожин почав інформаційну кампанію, аби звинуватити у провалах міноборони РФ чи російську промислову базу та зняти зі себе відповідальність за нездатність захопити Бахмут.

Російським військовим у найближчі тижні, ймовірно, не вдасться захопити Бахмут, повідомило міністерство оборони Великої Британії 3 січня.

Там пояснили, що Збройні сили України у цьому районі отримали підкріплення, тому сили противника знизили свою активність.

Зараз ви читаєте новину «Пригожин визнав, що війська РФ не можуть захопити Бахмут. Це "важливий перелом" – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі