вівторок, 08 травня 2018 12:37

Повернути Донбас: екс-міністр оборони запропонував рішення

Повернути Донбас: екс-міністр оборони запропонував рішення
Екс-мініст оборони Олександр Кузьмук: "Залишається один варіант. Шляхом складних дипломатичних зусиль". Фото: news.bigmir.net

В України залишився один шлях, як повернути Донбас. Варто евакуювати звідти всіх людей.

Про це говорить колишній міністр оборони України Олександр Кузьмук в інтерв'ю "Гордон".

"Здаватися ніколи не будемо - раз. Друге: гарячі голови - їх дуже багато в парламенті - кажуть, що ми переможемо збройним шляхом, хорватським варіантом, не знаючи, що це таке. Це неможливо. Як військова людина говорю, це в умовах Донбасу неможливо. Евакуювати усіх людей звідти, щоб нікого не залишилося, - тоді ми візьмемо. Залишається один варіант. Шляхом складних дипломатичних зусиль", - заявив Кузьмук.

Це включає продовження тиску на Російську Федерацію.

"Ні в якому разі не зупиняти санкції. Ми зобов'язані повернути свої території. Наступне - а як повернути? Я з подивом слухаю: "Донбас і Крим прийдуть до нас". Давайте задамося питанням: а чого їм до нас йти? Щоб до нас йти, ми повинні бути прикладом у всьому: економіці, стабільності, безпеці зовнішній і внутрішній. А якщо у нас на Захід їде від 7 до 10 мільйонів, то чому 1,5 мільйона повинні зі сходу і півдня до нас приїхати?" - говорить екс-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко прив'язав вибори на Донбасі до миротворчої місії ООН

Кузьмук впевнений, що діалог між президентами Росії і України на даному етапі неможливий.

"На цьому етапі, діалог неможливий. Тристоронні [переговори] - можуть бути. Чотирибічні - теж можуть бути. І я впевнений, що вони будуть. Діалог при комусь третьому".

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак вважає, що Росія має намір припинити участь і дистанціюватися від збройного конфлікту на територіях Донецької та Луганської областей.

На це вказує фільм російського телебачення до чергової річниці "російської весни", в якому не згадали росіян-учасників конфлікту на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Повернути Донбас: екс-міністр оборони запропонував рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі