вівторок, 08 травня 2018 09:51

Порошенко прив'язав вибори на Донбасі до миротворчої місії ООН

Порошенко прив'язав вибори на Донбасі до миротворчої місії ООН
Петро Порошенко переконаний, що після імплементації миротворчої операції Росія виведе війська з Донбасу. Фото: radiosvoboda.org

Вибори на тимчасово непідконтрольній території Донбасу можуть відбутися відразу після впровадження миротворчої місії ООН.

На цьому наголосив президент Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу CBS News.

"Багато хто думає, що у нас нова холодна війна. Хочу розчарувати: це не холодна війна. Це - гаряча війна. І кожного дня у нас є загиблі мирні жителі та українські солдати. І в цій ситуації, безумовно, нам потрібні миротворці. І лише після повної імплементації миротворчої операції ми невідкладно візьмемося за політичні процеси. Вільні вибори відбудуться відразу після того, як російські війська заберуться геть. Неможливо, щоб миротворча місія проходила одночасно з перебуванням російських військ", - наголосив президент.

Він наголосив, що миротворча операція стане одним із інструментів тиску на Росію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помічник держсекретаря щодо миротворців: "Вибір за Путіним"

Київ наполягає на тому, щоб можлива миротворча місія була достатньо чисельною та перебувала, зокрема, на тій ділянці українсько-російського кордону, яку з 2014 року контролюють сепаратисти. Крім того, до складу миротворців не мають входити росіяни чи союзні сили з країн ОДКБ.

Росія ж, навпаки, виступає за те, щоб миротворча місія перебувала лише на лінії фронту між ЗСУ та силами невизнаних ДНР та ЛНР, й, крім того, механізм введення миротворців узгодили з владою "республік".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко прив'язав вибори на Донбасі до миротворчої місії ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі