четвер, 09 травня 2024 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберг зробив заяву щодо розміщення військ НАТО в Україні

Столтенберг зробив заяву щодо розміщення військ НАТО в Україні
Генеральний секретар НАТО заявив, що Альянс не збирається розміщувати свої війська на території України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Північноатлантичний альянс не збирається розміщувати свої війська на території України, але продовжить допомагати Києву зброєю для захисту від російської агресії.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг в інтерв'ю агентству ANSA під час візиту до Італії заявив, що російський диктатор Володимир Путін все ще вірить, що зможе перемогти Україну.

"Російські загарбники досягли певного успіху через затримки з постачанням зброї зі США та Європи до України. І хоча зараз ситуація змінюється, про присутність на землі не йдеться. НАТО не має наміру розгортати війська в Україні. Коли я відвідав Україну минулого тижня, українці не просили про війська НАТО, вони просили більше підтримки", - наголосив генсек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червоні лінії для РФ: назвали умови, за яких НАТО втрутиться у війну

Столтенберг додав, що єдиний спосіб переконати Путіна сісти за стіл переговорів - довести на полі бою, що він не переможе.

"А єдиний спосіб зробити це - надати військову підтримку Києву", - зазначив він.

Введення західних військ в Україну звісно ж допомогло б ЗСУ відтіснити ворога. Київ буде вдячний такому кроку від партнерів, якщо прийде час, заявив прем'єр України Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг зробив заяву щодо розміщення військ НАТО в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі