четвер, 20 квітня 2023 13:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Планувала втекти за кордон: у Києві "спакували" зрадницю

Планувала втекти за кордон: у Києві "спакували" зрадницю
У Києві викрили "посадовицю" так званої МВС ДНР, яка планувала втекти за кордон. Фото: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки викрила у Києві колишню співробітницю "міграційної служби МВС" так званої ДНР. Вона планувала втекти за кордон.

Зловмисниці загрожує до 8 років тюрми, їй уже оголосили про підозру, повідомила 20 квітня пресслужба СБУ.

"На початку повномасштабного вторгнення фігурантка переїхала до Києва під виглядом переселенки зі сходу України. У столиці вона оселилася в орендованій квартирі та почала оформлювати документи для виїзду за кордон. Співробітники СБУ встановили її місцезнаходження. Зловмисницею виявилась мешканка Донеччини, яка у вересні 2014 року добровільно вступила до лав створеної агресором "міграційної служби". Там її призначили "старшим інспектором відділу адресно-довідкової роботи", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ховав ухилянтів у вентиляції вагону: СБУ затримала залізничника

На цій "посаді" вона виконувала вказівки місцевих гауляйтерів щодо придушення руху опору в регіоні. Для цього ворожа поплічниця збирала інформацію від "районних паспортних відділів" окупованого Донецька про установчі дані місцевих жителів. Потім отримані відомості узагальнювала в єдину адресну базу, яку бойовики використовували для незаконних затримань мешканців міста.

Також зловмисниця вела облік так званих "сторожових карток", де зберігалася інформація про українських патріотів, яких розшукують каральні органи ДНР.

Під час обшуку у зловмисниці виявили "трудову книжку", яка свідчить про її перебування у складі окупаційних органів.

Тюремний строк отримав коригувальник ворога, який наводив "Калібри" на Миколаїв.

Зловмисник, який коригував ракетні удари по Миколаєву російськими крилатими ракетами "Калібр", проведе 11,5 року за ґратами.

Він збирав розвідані про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону. Насамперед ворожий поплічник намагався виявити бойові позиції артилерії та системи протиповітряної оборони Збройних сил України. Зловмисника затримали на початку серпня минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Планувала втекти за кордон: у Києві "спакували" зрадницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі