вівторок, 15 жовтня 2019 09:15

План Б: як діятиме Україна у разі провалу "нормандського формату"

План Б: як діятиме Україна у разі провалу "нормандського формату"
Вадим Пристайко назвав запасний план України. Фото: zik.ua

Планом А поки є Мінські угоди та переговори "нормандської четвірки". У разі провалу Україна домагатиметься від світової спільноти розгортання на Донбасі миротворчої місії.

"У нас завжди є план Б. Одна з таких ідей - запропонувати світовій спільноті допомогти нам місією з підтримки миру", - розповів глава МЗС Вадим Пристайко після засідання комітету Європарламенту у закордонних справах, передає Укрінформ.

За його словами, поки цей варіант навіть не починав реалізовуватися, оскільки ООН досі не відправляла в Україну місію, яка б оцінила можливість введення миротворців. Поки пріоритетом для України залишаються Мінський і "нормандський" формати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це болючий компроміс" - чому уряд підтримав "формулу Штайнмаєра"

"У нас залишається право захищати себе до кінця, як і у кожної нації на планеті. Ми зараз не в тій точці, коли просимо про розгортання миротворчої місії. Ми все ж віримо, що досягнемо прогресу в Мінському і "нормандському" форматах", - підсумував міністр.

Лідери України, Росії, Франції та Німеччини можуть провести зустріч у Парижі у середині листопада. Саміт може відбутися після 7 днів припинення вогню та відведення легкої зброї.

Зараз ви читаєте новину «План Б: як діятиме Україна у разі провалу "нормандського формату"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі