понеділок, 14 жовтня 2019 16:29

Це остання спроба України йти шляхом Мінських угод - Пристайко

Це остання спроба України йти шляхом Мінських угод - Пристайко
"Нормандська четвірка" може зустрітися всередині листопада, каже міністр закордонних справ України Вадим Пристайко. Фото: armyinform

Лідери України, Росії, Франції та Німеччини можуть провести зустріч у Парижі в середині листопада. Саміт може відбутися після 7 днів припинення вогню та відведення легкої зброї.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю Reuters.

"У нас є деякі дати... ми прагнемо до середини наступного місяця, десь близько середини листопада", - сказав він перед зустріччю з міністрами закордонних справ ЄС у Люксембурзі.

"Ми відкрито сказали всім, що робимо, можливо, останню чесну спробу йти мінським шляхом, - додав Пристайко. - Якщо це не спрацює, нам доведеться шукати якийсь план Б".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики зривають розведення: Золоте обстріляли

Підсумковий документ майбутньої зустрічі лідерів "нормандської четвірки" - України, Німеччини, Франції і Росії - погоджено лише в частині "формули Штайнмаєра", решта питань обговорюються, сказав Вадим Пристайко 12 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Це остання спроба України йти шляхом Мінських угод - Пристайко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі