середа, 08 травня 2019 10:26

"Писати почав в окопі" - у Києві презентують антологію поетів-фронтовиків

"Писати почав в окопі" - у Києві презентують антологію поетів-фронтовиків
Сергій Пантюк: Зібрали 7088 гривень. На ці гроші додатково надрукували 166 примірників.

28 травня у Києві в кінотеатрі "Ліра" на вулиці Великій Житомирській, 40 презентують книжку "Рядки з передової. Антологія поетів, опалених війною". Захід почнеться о 19:00.

"Ідея давно носилася в повітрі, - каже упорядник, поет Сергій Пантюк. - Торік Київська міська адміністрація оголосила грант. Ми з поеткою-фронтовичкою Оленою Задорожною вирішили зробити цей проект і виграли грант. Рахунком КМДА видали невеликий наклад 300 примірників. 50 із них потрапили 10 учасникам антології. Решта пішла до бібліотек Києва. Фактично книжка отримала столичну прописку.

Вирішили спільним коштом продовжити проект, щоб він потрапив за межі Києва, щоб більше книжок отримали автори, а також відправити військовим на Донбас. Звернулися через Facebook до людей. На сьогодні зібрали 7088 гривень. На ці гроші надрукували 166 примірників. Перший додатковий наклад, який будемо розповсюджувати. Збір коштів триває".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українську вивчила за віршами Жадана" - росіянка Валькірія 5 років воює за Україну

До антології увійшли вірші 10 добровольців, бійців Збройних сил, волонтерів.

"Крім згаданої Олени Задорожної, у збірці є волонтерка Дар'я Зубенко, колишній командир одного з підрозділів Добровольчого українського корпусу Олег Короташ, фронтова журналістка Олена Максименко, яка побувала в полоні. А також Ярослав Платмір - 2014-го служив у Збройних силах. Важко поранений під час оборони Донецького аеропорту, історик за освітою, почав писати в окопі. Оксана Романів - військовий медик, писала й раніше. Напевно, центром цієї збірки є Роман Семисал - актор, боєць ЗСУ, теж доброволець. Писати теж почав там. Він каже, що письменником себе не вважає. Але народився цікавий поет - це факт. Влад Сорд - боєць 93 бригади, позивний "Змій". Раніше писав російською. Війна його змінила. І Тетяна Ярошенко - військовий психолог, яка працювала безпосередньо на "нулі", - розповідає Сергій Пантюк.

На презентації 28 травня автори читатимуть вірші, покажуть кліпи з піснями на слова учасників антології.

6 травня у Львові розпочався перший Всеукраїнський форум військових письменників.

Подія об'єднала понад 20 авторів із Львівщини та інших областей України, повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «"Писати почав в окопі" - у Києві презентують антологію поетів-фронтовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі