пʼятниця, 13 січня 2023 09:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Під Кремінною росіяни переодягаються у форму українських військових

Під Кремінною росіяни переодягаються у форму українських військових
В Алчевську розпочалася чергова хвиля мобілізації. Фото: eastnews.ua

У Довжанську Луганської області поранених росіян кладуть до пологового будинку та санаторіїв.

Водночас поблизу Кремінної окупанти можуть готувати провокації, переодягаючись у форму українських військових, повідомив 13 січня глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

"Для поповнення втрат у живій силі росіяни не припиняють мобілізацію чоловічого населення на тимчасово окупованій території. В Алчевську відзначено початок чергової хвилі призову, починаючи з 9 січня. Ті окупанти, хто вже на фронті, вдаються до різного типу провокацій. Неподалік Кремінної зафіксоване використання штурмовими загонами військ РФ українського пікселя. Також росіяни можуть планувати операції під "чужим прапором" для дискредитація ЗСУ", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ нещадно вгатила по Харківщині: перші подробиці й фото

Щоб відрізнити свої підрозділи від українських, вони використовують червоні, білі або сині стрічки на ногах.

"Водночас є багато тих, хто на фронт вже не повернеться. Або повернеться дуже нескоро. Госпіталі в Білокуракиному, Старобільську та Новоайдарі переповнені вщент. Як і в Довжанську – у цьому місті через брак койко-ліжок для потреб поранених росіян звільнили пологове відділення, навколишні санаторії вже теж зайняті", – додав Гайдай.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка, Макіївка і Білогорівка Луганської області, а також Спірне, Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Предтечине, Курдюмівка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка та Велика Новосілка Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Під Кремінною росіяни переодягаються у форму українських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі