середа, 09 вересня 2020 08:50

Перемир'я на Донбасі: в ОБСЄ нарахували тисячу порушень

Перемир'я на Донбасі: в ОБСЄ нарахували тисячу порушень
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 1000 порушень тиші від початку всеосяжного перемир'я на Донбасі 27 липня. Фото: facebook.com/IHRCSMM

1 тис. порушень тиші від початку всеосяжного перемир'я на Донбасі 27 липня нарахувала Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ.

Зокрема зафіксували 173 вибухи, два невизначені боєприпаси, що пролетіли, 13 освітлювальних ракет та 812 черг і пострілів. Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент прокоментував ворожі обстріли на Донбасі

Також у звіті вказують, що 7 вересня патруль місії планував запустити безпілотник неподалік від непідконтрольного Переможного, але почув 50 пострілів зі стрілецької зброї.

Спостерігачі також чули звуки начебто від куль, що пролетіли приблизно за 15-30 м над їхніми головами, тому заховалися між автомобілями і покинули цю ділянку.

За минулу добу, 8 вересня, на ділянках відповідальності українських підрозділів порушень домовленостей, які вступили в дію 27 липня, не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігалася тиша. Однак у тилу двоє військових отримали бойове травмування. Під час проведення інженерних робіт двоє військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил постраждали від вибуху міни ПМН-2. Про це повідомили в штабі ООС.

Зараз ви читаєте новину «Перемир'я на Донбасі: в ОБСЄ нарахували тисячу порушень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі