середа, 27 червня 2018 14:12

Перемир'я на Донбасі - росіяни заявили, що не контролюють конфлікт

Перемир'я на Донбасі - росіяни заявили, що не контролюють конфлікт
Перемир'я на Донбасі: запропонували віддати контроль над кордоном місії ОБСЄ. Фото: UkrMedia

Російська сторона саботує пропозиції українців щодо перемир'я на Донбасі.

Перші 2 години дискусії про припинення вогню пройшли в гострих взаємних звинуваченнях. Про це написав представник України в цій підгрупі Євген Марчук у Facebook.

"Пропонуємо обговорення всіх складових самого процесу припинення вогню, починаючи з посиленого цілодобового контролю силами СММ ОБСЄ прикордонної зони, неконтрольованої частини українсько-російського державного кордону. Мета одна, щоб СММ ОБСЄ фіксувала і документувала всі факти незаконних масових поставок РФ зброї і боєприпасів сепаратистам", - написав Марчук.

За його словами, мова йде про створення силами СММ ОБСЄ зони безпеки вздовж неконтрольованої частини держкордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У відповідь на агресію РФ на Азовське море перекидають морську піхоту

"Цією пропозицією підтверджуємо ранішні узгоджені і підписані Мінські домовленості. Російська сторона категорично не погоджується з цією пропозицією, заявляючи, що вона не має відношення до припинення вогню. Тобто за їхньою логікою, постійні масові незаконні поставки Росією сепаратистам важких озброєнь і боєприпасів, якими ведуть постійні обстріли українських позицій, не мають відношення до проблеми припинення вогню. Очевидно, російська сторона блокуватиме й інші українські пропозицї", - додав Марчук.

Поблизу Луганська безпілотник ОБСЄ зафіксував позиції найманців РФ, яких не було під час попередньої зйомки місцевості 29 квітня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Перемир'я на Донбасі - росіяни заявили, що не контролюють конфлікт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі