понеділок, 20 травня 2019 12:00

Пенсій і роботи не буде: пояснили, яку пастку мають паспорти РФ

Пенсій і роботи не буде: пояснили, яку пастку мають паспорти РФ
Жителей окупованого Донбасу будуть штрафувати за російські паспорти без прописки. Фото: Радіо.Свобода

Жителів окупованого Донбасу, які отримали російські паспорти без реєстрації місця проживання (прописки. - Gazeta.ua) у РФ штрафуватимуть.

Окрім цього, вони не зможуть влаштуватися на роботу в РФ, розповів юрист адвокатської палати з Москви Максим Шепелєв на одному з сепаратистських "Телеграм-каналів".

Один із користувачів поцікавився у Шепелєва, чи буде російський паспорт, отриманий на окупованих землях, чинним.

"Сам паспорт без прописки матиме ту ж чинність, що і з пропискою, це означає, що з країни вас не проженуть, але в Російській Федерації реєстрація за місцем проживання на території Росії має велике значення", - попередив адвокат.

Він також сказав, що відсутність прописки у РФ є правопорушенням для всіх громадян РФ. Шепелєв додав, що жителі Донбасу, які не матимуть прописки у Росії, не мають право на рівноцінні державні послуги та льготи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хочемо миру не на умовах РФ" - на які компроміси українці готові, щоб повернути Донбас

"Для громадянина прописка - це спосіб придбати рівноцінні з іншими громадянами права. Без неї елементарно не отримати соціальні пільги, пенсії, медичне обслуговування, у тому числі не влаштуватися на роботу", - розвіяв адвокат мрії та сподівання жителів окупованого Донбасу.

Європейський Союз хоче заборонити в'їзд на свою територію громадянам України, які отримали паспорт Російської Федерації за спрощеною процедурою.

"Вони доручили Комісії вивчити можливість заборони на в'їзд до ЄС громадянам із цими паспортами".

Зараз ви читаєте новину «Пенсій і роботи не буде: пояснили, яку пастку мають паспорти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі