пʼятниця, 03 липня 2020 11:17

ООН надіслала Росії черговий "привіт"

ООН надіслала Росії черговий "привіт"
ООН посилює тиск на РФ щодо виконання Мінських домовленостей. Фото: reuters.com

Ухвалена Радою Безпеки ООН резолюція з глобального припинення бойових дій посилює тиск на Росію щодо виконання нею Мінських домовленостей.

Про це заявив постпред України при ООН Сергій Кислиця на відкритих дебатах Радбезу, пише "Укрінформ".

"Ми сподіваємось, що один відомий необраний член Ради Безпеки ООН (Росія) нарешті почне займатися конкретними справами, ніж розводити балачки, й відповідні положення Мінських угод щодо встановлення режиму припинення вогню на Донбасі будуть виконані", — наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для чого насправді Росії потрібен Кримський міст

Також український дипломат нагадав, що резолюція містить чіткий і однозначний сигнал для сторін збройних конфліктів щодо забезпечення негайної гуманітарної паузи впродовж принаймні 90 днів.

Кислиця підкреслив, що Росії вже досить "розпорошувати сили на фальшиву турботу про тих, хто потребує допомоги" і просувати "маніпулятивні ініціативи" для скасування санкцій. Він порекомендував "необраному члену РБ ООН" відмовитися від авантюристичної, екстремально націоналістичної та агресивної політики проти інших країн, щоб усунути основну причину санкцій.

Радбез ООН 1 липня схвалив резолюцію, що передбачає негайне припинення вогню в усіх збройних конфліктах, у тому числі на Донбасі, а також забезпечення гуманітарної й медичної допомоги в період пандемії коронавірусу. Весь час до ухвалення документа РФ намагалася скасувати всі міжнародні санкції перед тим, як підтримати глобальне перемир'я.

Зараз ви читаєте новину «ООН надіслала Росії черговий "привіт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі