субота, 04 лютого 2023 08:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вигадали хитрий спосіб паспортизувати населення Луганщини

Окупанти вигадали хитрий спосіб паспортизувати населення Луганщини
На підприємствах в окупації не виплачують зарплату, якщо є працівники без паспорту РФ. Фото: pixabay.com

У так званій ЛНР із середини грудня в окупантів виникли проблеми з виплатою зарплати в бюджетній сфері. Затримка – через відсутність у робітників паспортів Російської Федерації.

Тим часом спеціалісти протезного заводу з Луганська збільшують виробництво і підвищуватимуть кваліфікацію у Москві, повідомив очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай 4 лютого.

"На підприємствах в окупації не виплачують зарплату, якщо є працівники без паспорту РФ. Доки не отримає кожен – страждатимуть усі. Водночас у провладних колах Росії вважають за необхідне прискорити процедуру видачі жителям так званої ЛНР нових паспортів. Заявляють, що жителі псевдореспубліки чомусь стикаються з низкою проблем, бо не мають відповідних документів", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ підсмажили російський "Солнцепек": хороші новини з передової

Через чисельні втрати окупантів на протези на захоплених територіях значний попит. Тож, для фахівців Луганського протезно-ортопедичного заводу вже найближчим часом буде організовано навчання виробництву біонічних протезів на базі московського протезно-ортопедичного підприємства. Уже тривають переговори стосовно постачання необхідного обладнання.

"Бо лише до Біловодська, де військовий шпиталь облаштували в Центральній районній лікарні, нещодавно доправили ще до 120 поранених військовослужбовців збройних сил РФ. Тим часом у Троїцькій громаді до виїзду готують колаборантів із сім'ями – подалі від фронту", – додав Гайдай.

У так званій ЛНР відключили мобільний інтернет. Водночас ціни на тарифи не зменшили. Тим часом одинадцятикласників з Лисичанська вивозять до Татарстану, а у Кремлі заявили про недопущення неправомірного відчуження нерухомості на окупованих територіях на тлі масових заселень у чужі квартири в Сіверськодонецьку, Лисичанську та Рубіжному.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вигадали хитрий спосіб паспортизувати населення Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі