понеділок, 12 квітня 2021 11:08

Окупанти провокують або залякують нас - Гармаш

Окупанти провокують або залякують нас - Гармаш
У Донецьку почали мінувати мости. Фото: pixabay.com

Бойовики в окупованому Донецьку почали мінувати мости, щоб уберегтися від "наступу України".

Це провокація окупантів або спроба залякати місцевих жителів, розповідає член української делегації в Тристоронньій контактній групі Сергій Гармаш, передає "24 Канал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як можемо повернути Донбас до 2030 року

"Я знаю від своїх знайомих в Донецьку, що там мінують мости для того, щоб убезпечити себе від "наступу України". Не знаю, це провокація або самозалякування, залякують місцевих для мобілізації", - сказав він.

Гармаш вважає, що значну роль в цьому зіграла реакція США, НАТО і послів G7. Президент Росії Володимир Путін вже не зважиться ввести "миротворців" для нібито "захисту російських громадян". Росія залишає для себе все менше можливості втрутитися, якщо Україна першою не розпочне військові дії.

"З кожним днем ​​цієї "гри м'язами" стає все зрозуміліше: навряд чи Путін зважиться на "серйозну гру". Росія вже зрозуміла, що в Україні не вдасться повторити грузинський сценарій 2008 року", - зазначив Гармаш.

30 березня Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що РФ зосередила вздовж кордону України і на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп, і під виглядом підготовки до навчань планує ще стягнути до 25 груп, що створює загрози військовій безпеці нашої держави.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти провокують або залякують нас - Гармаш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі